DAN EVROPE U NOVOM SADU - FESTIVAL EVROPE I KONCERT "BOLJI SMO ZAJEDNO"

Datum: 9. Maj 2022.
Vreme: 17:00 - 23:00
Lokacija: Novi Sad

Povodom proslave Dana Evrope, 09. maja 2022. od 17h do 22h na Trgu slobode u Novom Sadu, održaće se “Festival Evrope” praćen koncertom “Bolji smo zajedno”

U Novom Sadu, gradu koji je izabran za evropsku prestonicu kulture za 2022.godinu, 9. maja od 17h biće organizovan “Festival Evrope” na kome će se predstaviti zemlje članice EU, Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije kao i Evropski Pokret u Srbiji.

Tokom “Festivala Evrope” od 17 do 20h, prisutni će moći da vide i okuse sve što su članice EU pripremile za njih na svojim štandovima, ali i da se takmiče u košarci 3 na 3 i u slobodnim bacanjima u društvu poznatih reprezentativaca košarkaša poput Novice Veličkovića, da se druže sa Young European Ambassadors, da razvesele svoje najmlađe u kutku za decu ili osvoje interesantne nagrade u kvizu znanja o EU. Na glavnoj bini će nastupiti Biljana Jovanović, sopran, Ermin Ašćerić, tenor, i Dragana Anđelić Bunjac, sopran, kao i umetnici iz Francuske i Italije.

Biće predstavljeni i mladi evropski umetnici iz Italije, Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Albanije, čiji će pokretni mural, nastao u okviru inicijative “Umetnici u gostima”, tog dana biti zvanično prikazan na Trgu slobode u Novom Sadu.

Od 20 časova počeće koncert “Bolji smo zajedno” orkestra “Western Balkans Youth Orchestra” koji okuplja 60 mladih muzičara iz Srbije i zapadnog Balkana pod dirigentskom palicom Desara Sulejmanija, kojima će se na bini pridružiti specijalni gosti: Ivana Peters, Frajle, Ana Stanić, Zoe Kida, Bilja Krstić, Kiki Lesendrić, i Stevan B. Karanac. Program koncerta obuhvata više muzičkih žanrova i uključuje dela klasične, filmske, rok, pop i etno muzike.

Svi programi u okviru proslave Dana Evrope su besplatni i otvorenog karaktera za sve posetioce. Dan Evrope organizuje Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Dobro došli u Novi Sad!